Klassiska spel

Vi tänkte inviga den här sidan med några rader om våra favoritspel som barn. Ni kommer säkert känna igen titlarna. Kanske är det er favorit också, eller så blir det här en påminnelse om härliga barndomsminnen!

Video Games

Sonic the Hedgehog

Åh, Sonic! Förr i tiden var de roligaste spelen dem som gick fort. Man gick aldrig med Mario genom slotten och banorna, man höll in springknappen och hoppades på det bästa. Och Sonic var gjord för precis det ändamålet. Han var snabb och listig och det gällde att springa som en tok tills man inte hann hoppa, sprang in i några taggar och det forsade ut guldringar. Vi här på Warp spelade Sonicsbanorna tills vi memoriserat exakt vart man skulle hoppa och rulla och svänga för att komma sig levande banorna och det är fortfarande en av de bättra spelen som har gjorts!

Legenden om Zelda

Den här titel känner väl alla igen? Även dem som aldrig har spelat ett Zelda-spel har hört talas om det. Man spelar Link, en ung kille som får det stora uppdraget att rädda den kidnappade prinsessan Zelda från den onda tjuven Ganondorf. Man gick genom grottor och mötte bossar och vi var överlyckliga att vi kunde spara våra framgångar (på vissa ställen) och förkrossade när vi dog en grotta och behövde börja från början. Äventyren på sidan om huvudäventyret var helt klart bästa. Man sprang hela tiden mot bergväggar i hopp om att hitta lönngångar och det pirrade i magen när en bomb sprängde upp ett perfekt hål i väggen och den lömska musiken satte igång!

Metroid

Ett lite senare spel som vi nötte hela nätter. Det var spännande att spela en karaktär som hela tiden var täckt i en dräkt. Vi sköt aliens, lärde oss dräktens specialförmågor och hittade användbara verktyg som lät oss klättra på väggarna. Vi styrde runt Samus Aran på planeten Zebes och jagade rymdpirater! Varje litet barns dröm är ju att få jaga rymdpirater. Och ja, vi måste erkänna att vi blev lika förvånade som hela spelvärlden när slutet kom och Samus tar av sig hjälmen. Det kändes redan sexistiskt men alla blev förvånad över att Samus faktiskt var en kvinna.