Odds – numera sportsbetting

Odds är fortfarande odds, men det blir allt vanligare att man istället använder sig av ett helt annat och mera internationellt ordval – sportsbetting. Vad det beror på tar vi bland annat upp i dagens inlägg!

sportsbetting

Vad som förr i tiden gick under benämningen odds, eller att oddsa, har numera packats om en aning på den svenska marknaden och antigen det mera internationella begreppet sportsbetting. Det är i grund och botten precis samma sak, att satsa pengar på sport, men på grund av att denna företeelse i allt större grad flyttat ut på det nätet, går vi numera allt mer emot att använda oss av det internationellare och engelska ordvalet.

Sportsbetting är någonting som massvis med människor tycker är enormt roligt att syssla med och något som kan krydda spänningen i en match en hel del. Det blir exempelvis både dubbel glädje och dubbelt sorg, om favoritlaget antingen skulle vinna eller förlora (så länge du inte satsat emot ditt eget sporthjärta). Med den ökade tillgången på nätet är det inte heller speciellt konstigt att intresset för sportsbetting växt allt flitigare under de senaste åren, något som även påverkat försäljning positivt hos sportkanaler som Viasat Sport. De som väljer att satsa en slant på sport blir dessutom allt duktigare och många använder sig av informationssajter som Tippat, innan de gör sin slutgiltiga bedömning och lägger sina satsningar.

Den ökade konkurrensen på marknaden har dessutom lett till bättre erbjudanden för nya spelare och bättre odds i största allmänhet. Med den ökade medvetenheten så flyttar sig spelarna snabbt iväg till ett annat spelbolag om det skulle visa sig att det dyker upp betydligt mera generösa odds på något annat ställe. De stora spelbolagen har därmed varit tvungna att vässa sina odds till det yttersta, något som helt klart känns rättvist. Nu är läget betydligt bättre för spelarna, samtidigt som spelbolagen ändå klarar sig bra och fortsätter att rada upp stadiga inkomster, så inte går de på knäna inte.