Spänning vid roulettehjulet

Det finns en anledning varför roulette har överlevt sedan 1800-talet: det är lätt att lära och erbjuder mycket spänning för alla spelare. Om du inte är familjär med reglerna kommer här en snabb genomgång.

rutnät roulette

Roulette som vi känner till det är den franska modellen. Det finns även amerikansk roulette och en mängd specialvarianter på nätet, men oftast pratar man om de franska reglerna.

Man placerar sina insatser på ett rutnät på bordet. Rutnätet består av alla siffror som finns med på roulettehjulet, från 0-36. Alla siffror i hjulet är antingen svarta eller röda, förutom nollan som är grön. I amerikansk roulette finns det även en dubbelnolla men det gör inget mer än att ge större fördel åt banken.

Du som spelare ska satsa på vilken siffra som den vita bollen kommer att stanna på i hjulet. Du lägger dina marker på siffror du tror på. Om du inte vill satsa på en enstaka siffra kan du lägga fler marker. Det brukar finnas en gräns på hur mycket du kan satsa varje omgång så var medveten om detta innan du lägger ut dina marker.

Rutnätet kan användas på flera sätta. Du kan satsa på om det kommer vara en svart eller röd siffra, om du lägger marker i skärningspunkten mellan fyra siffror satsar du på alla fyra (eller båda två om du läger ute i kanten av rutnätet), du kan lägga på en rad för att satsa på hela raden och samma sak med kolumner, du kan även lägga på ett dussin (första dussinet är 1-12, andra dussinet är 13-24 och tredje dussinet är 25-35).

Ju fler alternativ du har på en hög med marker, desto lägre utbetalning. Satsar du på ett dussin är utbetalningen 2:1 men satsar du på ett enstaka tal är utbetalningen 35:1. Ibland ska man spela försiktigt men det är också roligt att leva med hoppet att vinna stort och därmed ta en smärre risk någon gång då och då. Lycka till!